Broodje ‘pulled chicken’

4

Dit broodje pulled chicken is net zo lekker als de bekendere versie met varkensvlees maar is veel sneller klaar. Geniet van boterzachte kip, knapperige koolsalade en zelfgemaakte BBQ-saus.

  • 4 kippenbouten
  • 4 ovenbroodjes
  • 2 l kippenbouillon
  • ½ spitskool
  • kruidenzout
  • arachideolie

Voor de dressing:

  • 2 el natuur yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 el rozijnen (enkele uren geweekt in water)
  • de rasp van 1 citroen
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • peper en zout

Voor de BBQ-saus:

  • 1 dl kippenbouillon
  • ½ dl oestersaus of ketjap
  • 1 dl sojasaus
  • 1 el donkere cassonade
  • 1 duimdik stuk verse gember (geraspt)
  • 1 teentje gesneden knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 steranijsje
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstok
  • peper en zout

Snipper de kool in dunne reepjes en doe in een vergiet. Strooi er flink wat kruidenzout overheen en laat minstens 2 uur uitlekken. Door het zout zal de kool wat garen en verliest het zijn bittere smaak.

Breng intussen de kippenbouillon aan de kook. Trek het vel van de billen en pocheer ze in ongeveer 45 minuten gaar. Zet het vuur zo laag mogelijk. Haal de billen uit de bouillon en laat ze afkoelen.

Doe alle ingrediënten voor de BBQ-saus in een kookpan en laat rustig inkoken.

Spoel de kool en laat drogen op een propere handdoek. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng hiermee in een slakom de kool op smaak.

Trek met de hand zo fijn mogelijke reepjes van de kippenbouten. Verwarm een scheutje olie in een pan en verwarm de kip terug. Voeg enkele lepels van de BBQ-saus toe en laat droog en wat kleverig uitbakken.

Snijd de broodjes doormidden. Bedek met wat koolsla en leg de pulled chicken er bovenop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.