Ingrediënten
- 300 g Meesterlyck-ham
- 600 g prinsessenboontjes
- 4 eieren
- 4 tomaten
- 4 cl olijfolie
- 2 cl azijn
- 3 eetlepels bieslook (fijngehakt)
- zout
- peper
Bij deze salade kunnen ook enkele gekookte en in plakken gesneden aardappelen worden toegevoegd.
Recept
De dikke plak ham verdelen in kubusjes. De boontjes beetgaar koken in lichtgezouten water. Afgieten en laten schrikken onder een straal koud water. Goed laten uitlekken.
De eieren koken, laten schrikken in koud water en pellen. De tomaten pellen, ontpitten en in reepjes snijden.
Alle ingrediënten in een glazen kom doen en op smaak brengen met zout en peper.
Een vinaigrette maken met olie, azijn, peper, zout en fijngehakte bieslook. Een twintigtal minuten voor het opdienen over de salade gieten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.