Bobotie

Thema
Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 35

Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken gemaakt met gehakt en kruiden en overgoten met een melk- en eimengsel. Met dit recept maak je een variant op het originele gerecht. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Madras Curry pasta
  • 2 el mango chutney
  • 3 el rozijnen
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el boter
  • Peper en zout
  • 300 ml volle melk
  • 2 eieren

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Overgiet het brood met water en laat even weken.

Pel de uien en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met boter.

Fruit de ui in de warme boter. Pel de teentjes knoflook, halveer en bak even mee op. Haal uit de pan. Doe het gehakt in de pan en bak het rul.

Voeg de currypasta erbij, de chutney, de rozijnen en het laurierblad bladeren met zout en peper.

Dek af en laat zo’n 10 minuten sudderen. Knijp het brood uit en meng onder het vlees tot het goed gemengd is. Neem een ovenschaal en doe er het gehakt in. Laat afkoelen.

Meng daarna de melk en eieren, breng op smaak met peper en zout en giet over het vlees.

Bak de ovenschotel in de warme oven gedurende 30 à 40 minuten tot de topping mooi gebakken en stevig is.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.