Bavarois van Pas de Bleu

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

10

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 50 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes (2g/blaadje)
  • 30 g boter
  • 5 cl Mandarine Napoléon
  • schil van 1/2 appelsien
  • 1 snuifje zout
  • 15 cl melk
  • 250 g mascarpone
  • 375 g Pas de Bleu

Voor de coulis van porto:

  • 30 cl Porto of Mas Amiel
  • een handvol krenten
  • 20 g zachte boter
     

Recept

Laat de krenten de dag vóór de bereiding weken met wat appelsienschil tot de helft inkoken in Mandarine Napoléon en voeg de boter toe.

Meng de kaas met de boter tot u een glad mengsel bekomt. 

Meng de eieren met de suiker, de schil en het zout. 

Voeg de melk toe, verwarm het geheel zodat u een crème anglaise krijgt. 

Laat de gelatine zwellen en laat hem smelten in de crème anglaise. 

Meng de kaas en de mascarpone voorzichtig met de crème anglaise. Vul kleine vormpjes op met dit mengsel.

Opdienen op een coulis van porto met krenten. Versier het geheel met kleine stukjes gedroogde appelsienschil.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.