Ardeens gebraad met mosterdsaus en oude Geuze, kroketten en een salade van appel en komkommer

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(90) 25

Een Ardeens gebraad klaarmaken is ideaal als je grote groepen over de vloer krijgt. Combineer met mosterd en Oude Geuze voor een rijkelijk gerecht. De salade van appel en komkommer zorgt voor de frisse toets.

Ingrediënten

  • 1 kg Ardeens gebraad
  • 800 g kroketten
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • Enkele takjes tijm
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 blaadje laurier
  • 4 el graanmosterd De Ster
  • 2 dl oude Geuze
  • 1 el honing
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 2 el boter
  • Peper en zout

Voor de salade

  • 2 komkommers
  • 1 jonagold appel
  • Sap van 1 citroen
  • 1 bosje tuinkers

Voor de vinaigrette

  • 1 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • Peper en zout

Recept

Pel de sjalot en look, snipper fijn.

Zet een grote pan op het vuur met boter en laat heet worden.
Kruid het vlees met peper & zout en bak het rondom rond goudbruin in de hete boter. Draai het vuur wat zachter en voeg er de fijngesnipperde sjalot en knoflook bij. Bak de glazig.

Blus met het bier en giet de gevogeltebouillon erbij tot het vlees half onder staat.
Voeg de platte peterselie toe, takjes tijm en laurier. Laat het vlees zo’n half uurtje garen onder een deksel.

Draai het vlees een keer om en laat nogmaals een half uur garen onder deksel.

Neem het vlees uit de pan, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat zo’n 20 minuten rusten.

Zeef de saus en zet opnieuw op het vuur. Lepel er de mosterd en honing bij en laat nog even inkoken.

Maak de salade:

Snijd de komkommers in lange dunne plakken, eventueel met een mandoline of dunschiller.
Was de appel, snijd in zijn geheel in dunne plakjes en besprenkel met citroensap. Stel een salade samen van de appel, tuinkers en komkommer.

Maak een vinaigrette van de olijfolie, appelazijn en peper & zout. Besprenkel de salade ermee.

Bak de kroketten gaar en krokant in de friteuse gedurende enkele minuten op 180°C. (zie verpakking kroketten)

Snijd plakjes van het gebraad en serveer er de saus bij samen met de salade en kroketten.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.