Bereiding
Maak de aardappelgratin
Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes. Schik ze nadien in 2 ovenschaaltjes.
Meng de room, de melk en het fijngehakte teentje look samen met wat peper en een snuifje zout. Giet het geheel boven op de aardappelschijfjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 à 45 minuten, afhankelijk van de aardappelsoort. Prik met een vork in de gratin om te zien of de aardappelen gaar zijn.
Maak de geroosterde kerstomaten
Giet een scheutje olijfolie over de tomaatjes en bestrooi ze met wat zeezout en peper. Rooster ze gedurende een twintigtal minuten in een ovenschaal op 150°C.
Bereid de tongrolletjes
Rol voor de tongrolletjes de tongfilets op met de velkant naar binnen. Steek ze eventueel vast met een tandenstoker/prikker.
Verhit de boter en fruit de fijngesneden sjalot glazig. Overgiet met de witte wijn en laat de wijn bijna volledig opkoken.
Voeg de visfond toe en breng aan de kook. Schik de tongrolletjes voorzichtig naast en tegen elkaar in de pan. Zet het deksel op de pan en laat ze op een laag vuur gedurende 3 minuten garen. Voeg als laatste ook de garnalen toe.
Leg op elk bord 2 of 3 tongrolletjes en een trosje kerstomaatjes. Werk af met enkele blaadjes verse oregano en serveer met de aardappelgratin.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.