Aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus

4

Voor de aardappel- en kippenballetjes

  • 300 g bloemige aardappelen (ongeveer 3 grote aardappelen)
  • 300 g kippengehakt
  • 2 lente-uien
  • 100 g maïs (diepvries of blik)
  • 1 ei
  • enkele el olijfolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 handvol peterselie
  • 1 handvol koriander
  • peper en zout

Voor de paprikasaus

  • 3 rode paprika’s
  • 1 chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketchup
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el sinaasappelconfituur

Voor de aardappel- en kippenballetjes

Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water.
Giet af en pureer.

Meng met de (ontdooide of uitgelekte) maïs en het gehakt.
Voeg hierbij het ei.
Snipper de lente-uien, peterselie en koriander fijn en voeg toe aan het mengsel.
Kruid met peper, zout en komijnpoeder.

Rol balletjes en bak deze krokant in een beetje olijfolie.

Voor de paprikasaus

Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprika’s in een bakblik met de velkant naar boven.
Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Doe de paprika’s in een kom en dek af met plastiekfolie.
Pel ze als ze koud zijn.

Mix in een blender met de overige ingrediënten tot een gladde saus.
Serveer samen met de balletjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.