Aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus
Balletjes in tomatensaus is een klassieker. Met dit recept maak je een variant met kip, aardappelen en een heerlijke saus van geroosterde paprika's.
Ingrediënten
Voor de aardappel- en kippenballetjes
- 300 g bloemige aardappelen (ongeveer 3 grote aardappelen)
- 300 g kippengehakt
- 2 lente-uien
- 100 g maïs (diepvries of blik)
- 1 ei
- enkele el olijfolie
- 2 tl komijnpoeder
- 1 handvol peterselie
- 1 handvol koriander
- peper en zout
Voor de paprikasaus
- 3 rode paprika’s
- 1 chilipeper
- 1 teentje knoflook
- 2 el ketchup
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el sinaasappelconfituur
Recept
Voor de aardappel- en kippenballetjes
Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Giet af en pureer.
Meng met de (ontdooide of uitgelekte) maïs en het gehakt. Voeg hierbij het ei.
Snipper de lente-uien, peterselie en koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Kruid met peper, zout en komijnpoeder.
Rol balletjes en bak deze krokant in een beetje olijfolie.
Voor de paprikasaus
Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een bakblik met de velkant naar boven.
Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Doe de paprika’s in een kom en dek af met plastiekfolie. Pel ze als ze koud zijn.
Mix in een blender met de overige ingrediënten tot een gladde saus.
Serveer samen met de balletjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.