Aardappel-courgettetaartjes met pladijs

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

55

Ingrediënten

  • 4 pladijsfilets
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 8 takjes verse tijm
  • 4 el kappertjes

Recept

Verwarm de oven voor op 190°C.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen, zonder te schillen, in dunne plakjes, dit lukt het best met een mandoline.

Meng in een kom de aardappelplakjes met de olijfolie, de uitgeperste knoflookteentjes, peper en zout.

Maak 4 stapeltjes met de aardappelen. Leg de aardappelen eerst in een rondje, en dan in drie lagen op elkaar. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Haal de ovenplaat uit de oven, leg eerst 2 plakjes citroen op de aardappelen, met daarop een dubbel gevouwen pladijsfilet. Leg er de tijmtakjes en wat kappertjes over, besprenkel met olijfolie en bak nog 10 à 15 minuten verder in de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.