Worden er veel antibiotica gebruikt in de zuivelsector?

Alle melkveebedrijven registreren verplicht het antibioticagebruik van het melkvee in het AB Register. Dat register, gestuurd door de vzw onder dezelfde naam, brengt het antibioticagebruik binnen de veehouderij in kaart met het oog op een oordeelkundig en duurzaam antibioticabeleid.

Binnen de zuivelsector is er een dalende trend op in het antibioticagebruik. Bovendien wordt melk ook gecontroleerd op restanten van antibiotica: die mogen niet op te sporen zijn. Bij groen licht van het labo mag de melk gebruikt worden voor consumptie. De sector werkt dus niet alleen sensibiliserend, maar ook controlerend.

Daarnaast zorgen de melkveehouders er ook voor dat ze zo weinig mogelijk antibiotica moeten gebruiken. Ze zien streng toe op de hygiënische omstandigheden, de voeding van de kalveren en de koeien en een adequate huisvesting.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.