Puur koken: Pascale Naessens aan de slag met konijn

"Konijn biedt een oneindig aantal mogelijkheden voor de moderne, creatieve kok"

“Eén keer per jaar maakte mijn grootmoeder voor al haar nakomelingen een grote stoofpot met konijn. Konijn met pruimen, uiteraard. Vlaamser kan het niet. Het was altijd wel bijzonder lekker, maar als een culinair hoogstandje werd het door de kleinkinderen niet echt ervaren. Sinds zelfs de bekende jonge chef-met-ster Maxime Collard van restaurant La Table de Maxime in het Waalse Our én de vroegere souschef van het Brugse toprestaurant De Karmeliet, ‘gebakken ganzenlever met rilettes van konijn’ op de kaart zette, ben ik anders over dat ‘traditionele’ konijn gaan denken. Konijn is van oudsher een vaste waarde in de Vlaamse volkskeuken, en de laatste tijd dus ook meer en meer in culinaire tempels, waar vernieuwende bereidingen worden bedacht voor deze klassieker. Konijn biedt immers een oneindig aantal mogelijkheden voor de moderne, creatieve kok.”

Licht, lekker en verrassend veelzijdig

Pascale Naessens houdt van lekker en puur eten. Ze stelt gerechten samen met slimme combinaties en smaakvolle én gezonde ingrediënten als basis. Konijn hoort daar zonder twijfel bij. Konijnenvlees heeft een fijne smaak. Het is mager, licht verteerbaar en een bron van essentiële voedingsstoffen. De beperkte hoeveelheid vet in konijn bestaat voor ongeveer een derde uit verzadigde vetzuren en voor bijna twee derden uit cholesterolvriendelijke onverzadigde vetzuren. Konijn is bovendien rijk aan omega-3-vetzuren. Het past dus perfect in de hedendaagse, lichte en gezonde keuken.

De voeding van konijnen wordt evenwichtig samengesteld. Hun voedsel bestaat uit een combinatie van 100% plantaardige producten, zoals luzerne, tarwekortmeel, zonnepitschroot, enz. Hieruit haalt een konijn ruim voldoende voedingsstoffen en vezels om het gezonde konijnvlees, rijk aan eiwitten, ijzer en vitamine B12, voort te brengen. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.