Wallenaer

De Wallenaer kaas is een creatie van Kaasmeester van de Walle.

De kaas werd bedacht tgv het 75-jarig bestaan (2010) van de kaasspeciaalzaak in hartje Tielt. De naam verwijst zowel naar de achternaam van de Kaasmeester, als naar de Beauvoordse Walhoeve die de kaas produceert. De kaas wordt geproduceerd uit rauwe biologische koemelk en Halleschelle (Tielts ongepasteuriseerd bier van hoge gisting).

Wallenaer
Naam kaasmakerij
De Beauvoordse Walhoeve
Streekbeschrijving
West-Vlaanderen
Uiterlijk
blok kaas van 4,5 kg met een donkerbruine coating
Doorsnede
blok van 30 cm x 17 cm
Versnijding
blokjes en sneetjes
Geur
gistgeur, koriander
Vetgehalte
24%
Calorieën
365 kcal
Bewaring
koel bewaren
Dranken
Halleschelle
Tip
serveren als aperitiefkaas of broodbeleg, op een kaasschotel of als raclette

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.