Tseutkaas

Houtlandse hoevekaas gerijpt gedurende een aantal dagen in een bad van tseutbier (streekbier van huisbrouwerij 'Den Tseut' in Oosteeklo).

Onderscheidt zich door zijn consistente smeuïgheid en pittige smaak met biertoets. Een tseut is dialect voor varken. Tevens is deze kaas één van de kazen uit hun gamma 'kazen met een verhaal' die hoeve het houtland maakt.

Tseutkaas
Rauwe melk
goed afsmakende kaas met lichte biertoets
Naam kaasmakerij
Hoeve Het Houtland
Streekbeschrijving
Het Meetjesland, land van polders en houtland. Kenmerkend ten zuiden zijn zanderige akkers omringd door talrijke knotwilgen. Dit magere land noemen we het Houtland.
Uiterlijk
broodkazen of ronde kazen van 2,5 - 3 kg
Versnijding
sneetjes of stuk
Geur
typische gistgeur
Bewaring
koelkast
Dranken
bij voorkeur samen met een biertje van huisbrouwerij Den Tseut
Tip
broodbeleg, kaasblokje bij een biertje of aperitief

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.