Tseutkaas
Houtlandse hoevekaas gerijpt gedurende een aantal dagen in een bad van tseutbier (streekbier van huisbrouwerij 'Den Tseut' in Oosteeklo).
Onderscheidt zich door zijn consistente smeuïgheid en pittige smaak met biertoets. Een tseut is dialect voor varken. Tevens is deze kaas één van de kazen uit hun gamma 'kazen met een verhaal' die hoeve het houtland maakt.


Hoeve Het Houtland

Het Meetjesland, land van polders en houtland. Kenmerkend ten zuiden zijn zanderige akkers omringd door talrijke knotwilgen. Dit magere land noemen we het Houtland.

broodkazen of ronde kazen van 2,5 - 3 kg

sneetjes of stuk

typische gistgeur

koelkast

bij voorkeur samen met een biertje van huisbrouwerij Den Tseut

broodbeleg, kaasblokje bij een biertje of aperitief
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.