Poperingse Keikop

Zacht witschimmelkaasje 50+ van het Brie-type met hopscheuten.

Deze smeuïge en vezelrijke zachte witschimmelkaas laat de hopscheutensmaak perfect tot zijn recht komen. 

De kaas behaalde brons op de World Cheese Award 2013 en 2de nominatie op de Gouden Tavola 2014.
De Poperingse Keikop werd gezamenlijk ontwikkeld door kaasboerderij ’t Groendal en Sowepo (Sociale Werkplaats Poperinge). Alle aspecten van de productie zijn in eigen beheer: van de hopscheutenoogst tot de verwerking ervan, van voederwinning tot voederen, van melken tot kaasproductie.
Bij de bereiding komen geen geur-, smaak- of kleurstoffen te pas. Een puur artisanale bereiding garandeert een uitstekende kwaliteit.

Poperingse Keikop
Zachte kaas
smeuïg, zuivere smaak van hopscheuten, truffelsmaak, fris, vol zacht, aangenaam lichte zeezoutsmaak
Naam kaasmakerij
Kaasboerderij 't Groendal
Uiterlijk
rond broodje
Doorsnede
lichtgeel, zacht, romig, vezelrijk
Vetgehalte
29%
Calorieën
333 kcal
Bewaring
max. 7°C

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.