Poperingse Hommelkaas

Halfharde, smedige kaas met bijzonder gekarakteriseerde geur en smaak.

Deze kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt op een kaasboerderij in het poldergebied De Moeren. Gelegen tegen de Belgisch-Franse grens omvat dit beschermd landschap in België 1.492 ha. Met een ligging van 3 à 4 m onder de zeespiegel zijn de Moeren de laagst gelegen polder van België. Dit zorgt ervoor dat de grasweiden van uitzonderlijke kwaliteit zijn en dat uit zich in het karakter van de kaas.
 

Poperingse Hommelkaas
Naam kaasmakerij
De Moerenaar
Uiterlijk
ronde vorm
Doorsnede
luchtig zuivel
Versnijding
in sneetjes of blokjes
Geur
karakteristieke geur
Vetgehalte
28,5%
Calorieën
361 kcal
Bewaring
4 à 7°C
Dranken
bij een glas Poperings Hommelbier
Tip
Deze kaas is heerlijk als broodbeleg maar is ook zeer geschikt uit het vuistje en uitstekend bij een glas Poperings Hommelbier.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.