Meule du Plateau

De Meule du Plateau wordt gekenmerkt door een gladde smeltende textuur, die even vast als soepel is. Het natuurlijke rijpingsproces geeft de kaas zijn complexe smaken die variëren naargelang de seizoenen.

De Meule du Plateau heeft een eigen zachte smaak met toetsen van hazelnoten en is van nature geel tot oranje. Het gele kaasdeeg zonder luchtbelletjes evolueert volgens de seizoenen: van intens geel in het voorjaar en de zomer naar lichtgeel in de herfst en winter.

De Meule du Plateau bevat geen lactose. Die wordt op natuurlijke wijze verbruikt door de kaas tijdens de rijpingperiode van zes maanden.

Deze kaas serveer je met lekker brood en een glaasje ambachtelijk geproduceerde cider.

Chefkoks geven hem een centrale plaats in hun bereidingen. In reepjes gesneden past deze kaas perfect bij een rucolasalade en in fijne blokjes bij rode bieten met een vinaigrette van truffelolie.

Meule du Plateau
Harde kaas
Rauwe melk
toetsen van hazelnoten. Pittige nasmaak
Luik
Naam kaasmakerij
Fromagerie du Plateau
Streekbeschrijving
in het hartje van het Land van Herve
Uiterlijk
natuurlijke korst, mat, oranje tot bruin. Kaas: lichtgeel tot geel.
Doorsnede
zachte, gladde textuur. Geen of weinig openingen in de kaas.
Geur
aroma's van boter, bloem.
Vetgehalte
34%
Calorieën
406 kcal

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.