Mandjeskaas

Een verse magere plattekaas waarvan de wrongel uitlekt in mandjes.

De firma Walschot is ontstaan in 1905 en is sinds de vierde generatie nog steeds in handen van de oorspronkelijke familie. In het begin van de jaren vervaardigde deze firma enkel en alleen "plattekaas in mandjes". Later werd, op vraag van de consument, overgeschakeld naar de plattekaas in plastieken doosjes. Deze kaas is door VLAM erkend als traditioneel Vlaams streekproduct.

Mandjeskaas
Verse kaas
magere kaas
Naam kaasmakerij
Walschot NV
Uiterlijk
verpakt in plastieken emmers of plastieken potjes
Calorieën
64 kcal
Bewaring
in frigo tussen 5 en 7°C
Dranken
met een geuze of kriek bier
Tip
plattekaas voor op de boterham met radijsjes en lente-uitjes en gekruid met peper

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.