Grevenbroecker

Zachte en romige blauwschimmelkaas met een unieke blauwgeaderde “marmer” structuur.

Deze kaas wordt niet doorprikt maar dankt zijn blauwe adering aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. 
Deze artisanale hoevekaas wordt geproduceerd op basis van verse rauwe melk. 
De rijping duurt minimum 10 weken. De smaak wordt intenser al naargelang de rijping en mits een goede bewaring is de kaas lang houdbaar.

Grevenbroecker
Streekbeschrijving
Hamont-Achel Noord Limburg. Achel is een bosrijke gemeente en tevens een waar fietsparadijs. In de Achelse Kluis kan je van de authentieke Achelse trappist genieten.
Uiterlijk
cilindervormige kaas van 4,5 kg
Doorsnede
20 cm
Versnijding
is versnijdbaar met een kaasdraad, laat men de kaas op kamertemperatuur komen smeert hij zich als boter
Vetgehalte
30%
Bewaring
droog bewaren onder 8°C
Dranken
Achelse Trappist
Tip
kaasplank, dessert, culinaire bereidingen

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.