Brugge Prestige

Brugge Prestige is een oude kaas en heeft een half jaar langer gerijpt dan de gewone Oud Brugge.

Oud Brugge rijpt gedurende een jaar, Brugge Prestige rijpt gedurende minimum 18 maand. Bovendien is voor de productieperiode gekozen voor de maand mei. In het voorjaar grazen de koeien, na een lange winter binnen te zitten, opnieuw in de weiden. Dit heeft een invloed op de melkkwaliteit. Rond mei heb je de beste kwaliteit van melk en het is precies die ‘meimelk’, die gebruikt wordt voor deze Prestige. Het is dus een kaas van uitzonderlijke kwaliteit en waarvan slechts een beperkt aantal gemaakt wordt.

Brugge Prestige
Harde kaas
rijke, romige en volle, geraffineerde smaak
Naam kaasmakerij
Milcobel
Streekbeschrijving
Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen
Uiterlijk
Bordeaux-rode korst met een nieuw ‘Brugge Kaas etiket’ met stempel cuvée mei. Om het exclusieve karakter van deze kaas te benadrukken werd zwarte kant ipv witte kant gebruikt.
Doorsnede
In het zuivel zijn de typische zoutkristallen terug te vinden, eigen aan een oude kaas. Toch is zijn zoutgehalte lager dan de traditionele oude brokkelkazen.
Calorieën
410 kcal

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.