Brugge Dentelle

De jongste telg uit het gamma ‘Brugge kaas’ werd “Dentelle” gedoopt wat “kant” betekent.

De naam verwijst naar de eeuwenoude kunst en traditie van het kantklossen, waar Brugge in binnen – en buitenland om geroemd wordt.  
De dunne, ivoorkleurige eetbare korst omhult een zacht, smeuïg zuivel dat voorzichtig smelt in de mond. 
Uniek is dat door een selectie van speciaal uitgezochte culturen het kaasje een smeltzachte structuur en smeuïgheid heeft, zelfs wanneer het pas uit de koelkast komt. Het licht-zurige aroma brengt de romigheid van het zuivel nog beter tot zijn recht terwijl de eetbare korst een champignon-toets toevoegt. 

Brugge Dentelle
Zachte kaas
zachte, verse, boteraroma's
Naam kaasmakerij
Belgomilk
Streekbeschrijving
Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen
Uiterlijk
dunne, ivoorkleurige eetbare korst
Doorsnede
zacht, smeuïg zuivel
Geur
licht-zurige aroma
Bewaring
max. 7°C
Tip
Brugge Dentelle is een echt snoepkaas die bij jong en oud in de smaak valt en is overheerlijk op een stukje vers stokbrood en mag zeker niet ontbreken op de kaasplank.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.