Averbode

Abdij Averbode kaas is een halfharde, smeuïge speciaalkaas met een pittige, volle smaak en een gul karakter.

In speciale kaaskelders waarin een optimale luchtcirculatie en vochtigheidsgraad nauwgezet in het oog worden gehouden, liggen de bolletjes zo'n 4 weken en de balken een 6-tal weken te rijpen. De kazen worden 2 à 3 keer per week gewassen met een speciale cultuur (die het geheim vormen van de meester-kaasmaker), die zo voor een unieke smaak zorgt.

Averbode
Naam kaasmakerij
Belgomilk
Streekbeschrijving
Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen
Uiterlijk
balk- (2,7 kg) of bolvormige kaas (900 g)
Versnijding
in sneetjes en blokjes
Bewaring
koelkast
Dranken
Averbode bier
Tip
aperitiefblokje, beleg

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.