Kaasweetjes

Wist je dat ?

  • Je voor één kg kaas ongeveer 10 liter melk nodig hebt.
  • Kaas rijk is aan eiwitten. Verse kaassoorten bevatten tussen de 5 en 10% eiwitten, harde kazen tussen de 25 en 30%.
  • Er wel 300 verschillende soorten Belgische kazen zijn. Elke kaas heeft bovendien zijn eigen unieke bereiding.
  • Twee plakjes kaas (ongeveer 40 g) goed zijn voor ongeveer 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium voor een volwassene.
  • Wei wordt gebruikt bij de bereiding van ijs, frisdranken en koekjes.
  • Het vetgehalte van kaas sterk kan variëren. Magere kaassoorten bevatten minder dan 20 g vetten per 100 g kaas, roomkazen dan weer meer dan 45 g.
  • Gerijpte kaas een bron is van de vitaminen B12 en B2. Gerijpte kaas biedt zo onder meer ook een goede aanvulling op een vegetarische voeding.
You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief