Bladerdeegrolletjes met kip
Kooktips

Kip in bladerdeeg: dit kun je allemaal doen

Van hapjes, snacks tot hoofdgerechten: vind hier tips en recepten met kip van bij ons.

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
Bioveeteler Johan
Verhaal

Op bezoek bij Hierford: “Veeteelt en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

Bioveeteler Johan wil de natuur zo dicht mogelijk bij zijn runderen brengen. Hoe hij dat doet?

Lees meer
Sushi met kip en tricolore groenten
Kooktips

Van klassiek tot hip: onze favoriete hapjes met kip

Van spiesjes tot bladerdeeghapjes: met kip van bij ons en deze tips zal je hapjes maken die altijd smaken.

Lees meer
Spiesje van kip met appel en dillesausje
Kooktips

Deze gerechten met kipbrochette zijn altijd een goede zet

Zoek je tips om zelf een kipbrochette samen te stellen? Vind hier recepten met kip van eigen bodem. 

Lees meer
Bio-Planet rayon
Verhaal

Op bezoek bij Bio-Planet: “Bio, da's het voedsel van de toekomst.”

Bij biosupermarkt Bio-Planet zetten ze volop in op lokaal en seizoensgebondenheid. Lees hier waarom.

Lees meer
Salad in a jar

Lunch met kip: 5 tips voor meer variatie

Zin in iets anders dan broodjes met kipsalade? Check onze tips voor een gevarieerde lunch met kip van eigen bodem. 

Lees meer
Pluimveehouder Olivier
Verhaal

Het verhaal achter de Gallux-kip, 100% Belgisch en gekweekt met respect voor dier en milieu

Wat maakt de Gallux-kip zo bijzonder? Pluimveehouder Olivier vertelt je het verhaal van ei tot bil.

Lees meer
Jef Dries, mooiste bio kippenweide.

Bioboer Jef heeft de mooiste biologische kippenweide van Vlaanderen

De mooiste biologische kippenweide vind je in Weelde, bij pluimveehouder Jef Dries. Wat maakt zijn weide zo bijzonder?

Lees meer
Pajots GranenNetwerk van brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen, 100% lokale en biologische geuze en lambiek

Brouwerij 3 Fonteinen is de winnaar van de BioVLAM 2022. Ontdek hoe ze hun 100% Belgisch biobier brouwen.

Lees meer
Tomatenteler Philip Vermeulen

Biotomatenteler Philip: “Smaak en kwaliteit staan op de eerste plaats”

Philip staat op en gaat slapen met zijn plantjes. We nemen je mee naar het paradijs voor elke tomatenliefhebber.

Lees meer
Caesarsalade
Productinformatie

Hoe kip bewaren, invriezen en ontdooien?

Waar moet je op letten als je kip aankoopt? Hoe bewaar je kip? En, hoe moet je het vlees invriezen?

Lees meer
varkenshouder Wim Haeck

Biovarkenskweker BioVar.be: “Respect voor het dier en het milieu vormen de basis.”

Maak kennis met varkenshouder Wim en kijk mee achter de schermen van z’n bedrijf.

Lees meer
Gebraden kip uit de oven

Welke specerijen en kruiden passen goed bij kip?

Welke (verse) kruiden zijn lekker bij kip? Vind hier enkele suggesties en recepten met kip van eigen bodem.

Lees meer
Forestree

Forestree: van thesis tot bioboerderij

Deze kleinschalige gemengde bioboerderij werkt volgens de principes van de agro-ecologie. Ontdek hier Kathy’s verhaal.

Lees meer