Paksoi

paksoi

Paksoi is een langwerpige Aziatische koolsoort. Eigen aan paksoi zijn de kale, witte brede bladstelen met spierwitte nerven in de grote bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten vormen de grote bladeren geen hart, maar groeien ze op verschillende hoogten aan de stengel.

Er bestaan meerdere soorten paksoi. De bladkleur kan variëren van dof grijsgroen tot glanzend donkergroen. Ondanks zijn struise voorkomen, die een krachtige smaak doet vermoeden, is paksoi bijna teder van aroma. De smaak is zacht en zoetig en doet denken aan Chinese kool.

In de vegetarische keuken is paksoi een basisproduct geworden, maar voor de meeste niet-vegetariërs blijft deze lekkere groente nog een nobele onbekende.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.