Courgette

Courgettes zijn vruchtgroenten die tot dezelfde familie behoren als meloenen en komkommers. Het meest bekend is de groene courgette, die trouwens heel goed lijkt op zijn neef de komkommer. Er bestaan ook gele variëteiten. De courgette wordt geoogst voordat hij volledig rijp is. Het vruchtvlees heeft een milde smaak.

Kwaliteit

Verse courgettes hebben een groene egale kleur over de hele oppervlakte en zijn vrij van beschadigingen. Ze hebben een gave schil en voelen stevig aan.

Bereiding

Gebruik 250 gram courgette per persoon als je de groente warm bereidt. Voor een salade is 100 tot 125 gram per persoon voldoende. Wist je trouwens dat behalve de courgettevrucht ook de bloemen en de bladeren van de courgetteplant eetbaar en lekker zijn.

Voedingsinformatie

Courgettes zijn rijk aan voedingsvezels en een goede bron van foliumzuur en vitamine C.

Bewaring

Net als andere vruchtgroenten bewaar je courgettes best op een koele plaats, maar niet in de koelkast. In de koelkast worden ze snel bitter.