Framboos

Een framboos bestaat eigenlijk uit piepkleine vruchtjes die op een kern samengepakt zitten. De kleur van frambozen varieert van rozerood tot dieprood. Door een afwisseling van rassen zorgen de frambozentelers ervoor dat er van juni tot eind oktober verse frambozen beschikbaar zijn.

Kwaliteit

Koop frambozen die er mooi en droog uitzien. Wees voorzichtig, want beschadigd fruit verliest snel zijn kwaliteit en steekt andere vruchten aan.

Bereiding

Goed nieuws, frambozen hoef je niet te wassen. Wil je ze toch wassen, spoel ze dan af onder zacht stromend water, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Frambozen zijn lekker om uit de hand te snoepen of om te pureren in een heerlijke saus.

Voedingsinformatie

Zijn frambozen gezond? Zeker, alle fruit is goed voor de gezondheid en afwisselen met seizoensfruit is belangrijk. Frambozen zijn zomervruchten bij uitstek. Verse frambozen zijn rijk aan vitamine C en voedingsvezels en een goede bron van foliumzuur. Hiermee scoren zij beter dan veel ander fruit. Vitamine C is goed voor de weerstand, voedingsvezels zijn goed voor de darmen en foliumzuur is extra belangrijk voor vrouwen met een zwangerschapswens. Nog een toppie tip: frambozen zijn gezonde zoetmakers in bijvoorbeeld yoghurt natuur maar ook op een volkoren boterham.

Bewaring

Je kan frambozen langer bewaren als je ze ongewassen uitspreidt op een bord in de koelkast. De beschadigde vruchten haal je weg.