Appel

De appel is onze superster, onze populairste fruitsoort. In heel het land zorgen telers voor een ruime keuze aan appelsoorten. Zo vind je voor ieders smaak en elke bereiding de juiste appel.

Kwaliteit

Koop stevige, gave appels. Appels zijn erg stootgevoelig dus wees voorzichtig bij het vervoeren.

Bereiding

Appels zijn lekker uit het vuistje, heerlijk in slaatjes, fruitsalades of andere koude desserten. Maar ook in warme bereidingen en gebak is appel fantastisch.

Snijd de appelpartjes niet te klein en verwarm ze niet te lang, want dan kook je ze tot moes. Om bruinkleuring na het schillen tegen te gaan, besprenkel je het vruchtvlees best met citroensap.

Voedingsinformatie

Appelen zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels en antioxidanten. Het vettig aanvoelen of blinken van de schil wijst niet op de aanwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen noch op een stof aangebracht door de producent om appelen te beschermen tegen uitdroging. Neen, het is een natuurlijk fenomeen dat optreedt bij bewaring.

Bewaring

Appels bewaar je best in het fruitvak van je koelkast, zo blijven ze lekker knapperig. Eet appels fris, maar niet te koud, want dan gaat een deel van de smaak en het aroma verloren.