Dranouter Festival

Lekker eten op de festivals? Waarom niet!

Bio, je kan er niet omheen. Ook niet deze zomer. Heel wat festivals trekken dit jaar de biokaart en daar zijn wij natuurlijk blij om. Je ecologische voetafdruk laag houden en tegelijk te genieten van vakantiesfeer met vrienden? Dat kan door te kiezen voor een van de vele lokale festivals die inzetten op biologisch eten en drinken. Een overzicht!

5 - 7 juli: Paradise City in Perk

Wat?

Het festival Paradise City viert dit jaar zijn vijfde verjaardag met een indrukwekkende line-up met heel wat schitterende deejays zoals 2manydjs, DJ Koze, DJ Python, Pol & Pan,…

Bio?

Misschien niet de allergrootste naam onder de festivalkleppers, maar wel een van de meest duurzame festivals in België. Het doel van de organisatoren: een CO2-neutraal festival organiseren. Dat doen ze door gebruik te maken van groene energie, te recycleren, duurzame materialen te gebruiken voor de communicatie, duurzaam met water om te springen en in te zetten op duurzame voeding.

Onder leiding van chef-kok Seppe Nobels heerst er een circulair foodconcept op het festival. Zo wordt er enkel gewerkt met seizoensgebonden ingrediënten van bij ons. Er wordt ook gekookt met onverkochte of imperfecte ingrediënten om voedselverspilling tegen te gaan.

Meer weten over Paradise City

© Paradise City

19 - 28 juli: Gentse Feesten

Wat?

Het Laurentplein/Luisterplein, met zitplaatsen en een programma met onder meer kleinkunst, folk en jazz, is een oase van rust binnen de drukke Gentse Feesten.

Lekker eten?

Op het Luisterplein kan je niet alleen genieten van een goede muzikale agenda. Je kan er ook proeven van heerlijke bioboterhammen en biodranken en ’s middags is er een biokinderpicknick bij de poppenkast. Plezier verzekerd!

Bekijk het volledige programma.

19 - 23 juli: Circusfestival MiraMiro - Gent

Wat?

MiraMiro is een beetje een buitenbeentje onder de festivals. De baseline ‘miracles matter’ zet de toon van het vijfdaagse straat- en circusfestival in Gent. Ideaal voor échte liefhebbers van circus, theater en dans maar ook voor mensen die gewoon eens een kijkje willen komen nemen. Een deel van de acts is namelijk gratis.

Lekker eten?

De feestkern van het festival bevindt zich in het Coyendanspark. Je vindt er een ruime keuze aan biologische dranken en maaltijden.

Bekijk het volledige programma

2 - 4 augustus: Festival Dranouter

Wat?

Dit jaar vindt de 45ste editie van Festival Dranouter plaats met klinkende namen zoals The Black Box Revelation, The Kooks en Ibeyi. Het festival heeft traditioneel een mooie line-up met een mix van Belgisch talent en internationale headliners. Bovendien kiest de organisatie van het festival er al jaren voor om alles zo ecologisch mogelijk aan te pakken. Er zijn onder meer een waterbar waar je gratis kraantjeswater kan tappen, een ecologisch kinderdorp en oplaadpunten waar je je smartphone met zonne-energie kan opladen.

Lekker eten?

Ook wat lekker eten betreft, gaat Dranouter eco door een ruim aanbod aan biologische voeding te voorzien. Dit jaar is er voor de tweede keer een ‘biostrade’ op het festivalterrein. Dat is een straat die volledig gewijd is aan biologische voeding. De stands die je er vindt serveren gerechten met zoveel mogelijk biologische ingrediënten uit de streek. Bezoekers kunnen dus het hele festival lekker biologisch eten, en dat op elk moment van de dag.

Bekijk het volledige programma

© Dranouter Festival

2 - 3 augustus: Brakrock Ecofest in Duffel

Van een andere orde is Brakrock Ecofest in Duffel. Dit festival zet de beste punkrockbands op het podium. Onze favoriet: Your Highness. Deze metalband kwam je tot voor kort enkel underground tegen, maar ze speelt tegenwoordig ook op Pukkelpop en Graspop.

Lekker eten?

Op de festivalwei vind je een groot gamma aan vullende biologische kost.

Meer weten over Brakrock

Tickets winnen?

Houd dan zeker de Facebookpagina van Alles over bio in de gaten en, wie weet, sta jij binnenkort te genieten op één van deze geweldige biofestivals!

Wat is jouw favoriete festivalfood? Laat het ons weten en post een leuke foto op Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Beelden: © Dranouter Festival en Paradise City 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.