Vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen
Amandine: dit is een vroege, stevige vastkokende aardappel met een goede kookkwaliteit en gemakkelijk te wassen. De aardappel heeft een fijne smaak.
- Gebruik: Salades, koken, in de schil, in de microgolfoven
- Kooktype: Extra vastkokend
- Knolvorm: Langwerpig
- Kleur van het vlees: Licht geel
- Kleur van de schil: Licht geel
- Rijptijd: Vroeg
Annabelle
- Gebruik: Salades
- Kooktype: Vastkokend
- Knolvorm: Lang ovaal
- Kleur van het vlees: Donker geel
- Kleur van de schil: Geel
- Rijptijd: Vroeg
Charlotte: dit is een vastkokende aardappel. Hij heeft een fijne smaak, een gladde gele schil en een mooie gelijkmatige vorm. Geschikt als kookaardappel en voor de bereiding van salades.
- Gebruik: Salades, koken, bakken en stomen
- Kooktype: Vastkokend
- Knolvorm: Langwerpig
- Kleur van het vlees: Geel
- Kleur van de schil: Geel
- Rijptijd: Half vroeg
Franceline: dit is beter gekend als de rode Charlotte. De Franceline is heel vastkokend, heeft een zeer dunne en gladde schil en een uitmuntende smaak.
- Gebruik: Salades, in de schil, gekookt, gebakken
- Kooktype: Vastkokend
- Knolvorm: Ovaal
- Kleur van het vlees: Geel
- Kleur van de schil: Rood
- Rijptijd: Half vroeg
Gourmandine
- Gebruik: Salades, gekookt
- Kooktype: Vastkokend
- Knolvorm: lang ovaal
- Kleur van het vlees: Geel
- Kleur van de schil: Rood
- Rijptijd: Half vroeg
Nicola: de Nicola is een vastkokende variëteit, herkenbaar aan de gelijkmatig ovaal gevormde knollen met felgeel vruchtvlees. Hij is gekend voor zijn nadrukkelijke aardappelsmaak, is geschikt voor alle bereidingen en bewaart goed.
- Gebruik: Alle bereidingen
- Kooktype: Vastkokend
- Knolvorm: Lang ovaal
- Kleur van het vlees: Geel
- Kleur van de schil: Geel
- Rijptijd: Laat
Victoria: de Victoria heeft een uitmuntende smaak. De aardappel is geschikt als kook- en frietaardappel en dit tot het einde van het bewaarseizoen.
- Gebruik: Puree en voor friet
- Kooktype: Vrij vastkokend
- Knolvorm: Ovaal
- Kleur van het vlees: Diep geel
- Kleur van de schil: Geel
- Rijptijd: Half vroeg, half laat
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.