Vastkokende aardappelen

Vastkokende aardappelen

Amandine: dit is een vroege, stevige vastkokende aardappel met een goede kookkwaliteit en gemakkelijk te wassen. De aardappel  heeft een fijne smaak.
 

  • Gebruik: Salades, koken, in de schil, in de microgolfoven
  • Kooktype: Extra vastkokend
  • Knolvorm: Langwerpig
  • Kleur van het vlees: Licht geel
  • Kleur van de schil: Licht geel
  • Rijptijd: Vroeg
     

Annabelle

  • Gebruik: Salades
  • Kooktype: Vastkokend
  • Knolvorm: Lang ovaal
  • Kleur van het vlees: Donker geel
  • Kleur van de schil: Geel
  • Rijptijd: Vroeg
     

Charlotte: dit is een vastkokende aardappel. Hij heeft een fijne smaak, een gladde gele schil en een mooie gelijkmatige vorm. Geschikt als kookaardappel en voor de bereiding van salades.

  • Gebruik: Salades, koken, bakken en stomen
  • Kooktype: Vastkokend
  • Knolvorm: Langwerpig
  • Kleur van het vlees: Geel
  • Kleur van de schil: Geel
  • Rijptijd: Half vroeg

 

Franceline: dit is beter gekend als de rode Charlotte. De Franceline is heel vastkokend, heeft een zeer dunne en gladde schil en een uitmuntende smaak.

  • Gebruik: Salades, in de schil, gekookt, gebakken
  • Kooktype: Vastkokend
  • Knolvorm: Ovaal
  • Kleur van het vlees: Geel
  • Kleur van de schil: Rood
  • Rijptijd: Half vroeg

 

Gourmandine

  • Gebruik: Salades, gekookt
  • Kooktype: Vastkokend
  • Knolvorm: lang ovaal
  • Kleur van het vlees: Geel
  • Kleur van de schil: Rood
  • Rijptijd: Half vroeg

 

Nicola: de Nicola is een vastkokende variëteit, herkenbaar aan de gelijkmatig ovaal gevormde knollen met felgeel vruchtvlees. Hij is gekend voor zijn nadrukkelijke aardappelsmaak, is geschikt voor alle bereidingen en bewaart goed.

  • Gebruik: Alle bereidingen
  • Kooktype: Vastkokend
  • Knolvorm: Lang ovaal
  • Kleur van het vlees: Geel
  • Kleur van de schil: Geel
  • Rijptijd: Laat

 

Victoria: de Victoria heeft een uitmuntende smaak. De aardappel is geschikt als kook- en frietaardappel en dit tot het einde van het bewaarseizoen.

  • Gebruik: Puree en voor friet
  • Kooktype: Vrij vastkokend
  • Knolvorm: Ovaal
  • Kleur van het vlees: Diep geel
  • Kleur van de schil: Geel
  • Rijptijd: Half vroeg, half laat
You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief