Tarte tatin met peer

Dessert
4

Een tarte tatin is een taart die omgekeerd wordt gebakken. Het originele recept is eenvoudig en er bestaan intussen veel varianten van. Traditioneel wordt tarte tatin gemaakt met appelen. De vulling kan ook bestaan uit ander fruit. Wij kozen voor peren. Een overheerlijke tarte tatin met peer, die maak je met dit recept. Smakelijk!

  • 6-8 grote peren (Doyenné du Comice)
  • 1 el citroensap
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 20 g zachte boter
  • Ca. 125 g lichtbruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.

Vet een pan die in de oven mag royaal in met boter. Verdeel er gelijkmatig de suiker over. Leg de stukken peer op de suiker met de bolle kant naar onder en laat ze onderling wat overlappen. Start aan de rand en werk zo verder naar binnen. Werk in het midden af met kleinere stukjes peer.

Zet de pan op het vuur en laat de suiker karamelliseren tot een lichtbruine kleur. Duurtijd: ongeveer 25 minuten. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

Leg het bladerdeeg over de pan en stop hem goed in aan de randen. Maak met een mes een inkeping in het deeg.

Bak de taart 30 minuten in de oven totdat het deeg goudbruin kleurt.

Haal de taart uit de oven. Leg een groot bord op de taart en keer beide samen om. Pas op dat je je niet verbrandt.

Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.