Belgische pickles

Saus
4

Voor de saus

  • 1 l alcoholazijn
  • 6 el zachte mosterd
  • 3 el kandijsuiker
  • 50 g bloem
  • 1 el kurkuma
  • het sap van een halve citroen

Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes.

Doe de groenten in een kom en strooi er flink wat zeezout overheen. Laat minstens 24 uur rusten in de koelkast.
Het zout zal het overtollige vocht uit de groenten trekken. Het is dit vocht dat bacteriologisch bederf veroorzaakt.

Spoel de groenten grondig en laat uitlekken.

Meng alle ingrediënten voor de saus met een klopper.

Spoel enkele inmaakpotten met kokend water.

Verdeel de groenten over de potten en giet er de saus overheen.

Laat de pickles minstens 2 weken rusten voor het eerste gebruik.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.