Octopus

Octopodidae

FR: poulpe, UK: common octopus

Octopus is een inktvisachtige. De kop heeft acht armen of tentakels. Ze verschillen sterk in kleur en grootte. Vooral in Zuid-Europa is octopus populair. Op vakantie heb je ongetwijfeld de Spaanse  koude marinade pulpo al wel eens geproefd.

Kwaliteit

Lekkere octopus kan je het jaar rond kopen.

Bereiding

Octopus is verrukkelijk. Let wel op, het vlees is eerder taai van structuur, en wordt pas mals na kneuzing. In het zuiden wordt de octopus letterlijk mals geslagen op de rotsen. Thuis kan je aan de slag met een houten hamer, of iets minder gewelddadig: door de octopus in te vriezen bereik je hetzelfde resultaat.

Voedingsinformatie

De gemiddelde voedingswaarde van octopus per 100 g is:

  • 86 kcal
  • 2,4 g vetten
  • 16,0 g eiwitten

Alles over vis en gezondheid

Bewaring

Vers is octopus natuurlijk het best. Wil je ze toch even kunnen bewaren, volg dan deze richtlijnen om de smaak optimaal te houden.