Sint-jakobsschelpen panklaar maken

  • zet de schelp rechtop me de bolle kant naar je toe gericht
  • maak de schelp op de zijkant wat open met een oestermes
  • als je weerstand ondervindt, dan is de sint-jakobsvrucht nog in leven
  • houd de schelp wat open met je vingers en neem een koksmes
  • houd het mes op ongeveer 30 graden en snijd vlak tegen de platte kant het vruchtvlees los

de sint-jakobsnoot uithalen

  • glijd met een lepel tegen de schelp onder de vrucht om die los te maken
  • zo blijft er geen vlees aan de schelp zitten
  • verwijder de ingewanden en het koraal
  • spoel grondig in ruim water

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.