Fileren van steenbolk

  • snijd met de punt van het mes net boven de graat het vel door
  • snijd vervolgens langs de graat tot op de middengraat
  • zet het mes over de middengraat en snijd voorzichtig in
  • snijd naar de staart toe, maar nog niet volledig door
  • laat de filet er nog op liggen en draai de vis om
  • snijd opnieuw het vel in
  • snijd opnieuw tot op de middengraat
  • steek door naar de staart toe
  • maak een mooie draaibeweging rond de kop om zo weinig mogelijk visvlees te verliezen
  • snijd de eerste filet er af
  • herhaal de handeling voor de andere filet

de filets opkuisen en ontgraten

  • verwijder de buikgraatjes door tegen de graten omhoog te snijden
  • gebruik een pincet om de resterende graatjes te verwijderen
  • houd een kommetje water bij de hand om properder te kunnen werken
  • maak je vingertoppen nat om makkelijk te voelen of alle graatjes werden verwijderd
  • laat het vel op de filet, dat is dun en kan mooi krokant gebakken worden

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.