Fileren rode poon

  • snijd met de punt van het mes net boven de graat het vel door
  • snijd vervolgens langs de graat tot op de middengraat
  • zet het mes over de graat en snijd het staartstuk los, maar nog niet door
  • laat de filet voorlopig nog op de vis
  • snijd opnieuw vlak boven de graat het vel door
  • laat het mes weer goed langs de graat leiden tot op de middengraat
  • zet het mes terug over de graat, maar snijd het staartstuk volledig door
  • snijd zo kort mogelijk achter de kop in en haal de eerste filet er af
  • haal nu pas de andere filet er af
  • snijd kort achter de kop om zo weinig mogelijk visvlees te verliezen

de filets panklaar maken

  • verwijder de buikgraatjes door tegen de graten omhoog te snijden
  • als je een pincet gebruikt om de resterende graten te verwijderen, loop je het risico dat ze gaan afbreken
  • snijd ze liever dicht tegen de graten met het mes weg
  • zorg ervoor dat je niet door het vel snijdt
  • zet om eventueel te ontvellen het mes op 45 graden en beweeg zowel het mes als het vel

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.