Fileren pladijs

  • snijd schuin rond de kop in
  • als je recht afsnijdt, verlies je heel wat visvlees
  • laat het mes langs de middengraat glijden
  • snijd langs beide zijden in
  • leg het mes plat en haal in grote maaibewegingen de filet er af
  • zo vermijd je in het visvlees te hakken en blijft er weinig op de graat zitten
  • doe hetzelfde op de andere kant
  • houd het mes zo vlak mogelijk en zo dicht mogelijk bij de graat
  • maak voor het ontvellen een insnijding en zet het mes op 45 graden
  • beweeg zowel met het mes als het vel om niet door het vel te snijden
  • snijd de zijgraatjes en het buikvlies weg
  • breek de structuur van de vis met korte kapbewegingen
  • zo krult de filet niet open tijdens het bakken

pladijs, dubbel fileren

  • snijd op de rugzijde de filet in op de zijgraatjes
  • zoek de graat en laat het mes er plat overglijden tot op de middengraat
  • snijd mooi achter de kop in
  • zet het mes over de graat en snijd de filet verder weg

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.