Toast champignon

Partner

Geert Van Der Bruggen

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Toast champignon is een echte klassieker. En terecht! De gebakken champignons smaken heerlijk op getoast brood. Lekker als snack, lunch of aperitief.

Ingrediënten

Recept

Maak de champignons schoon met een vel keukenpapier en snijd de steeltjes af.

Toast de boterhammen en snijd ze bij.

Verwarm een flinke klont boter tot hazelnootkleur. Voeg de champignons toe en laat ze bakken. Kleur de champignons op de kant van de hoedjes snel goudbruin. Kruid met peper en zout. Draai de champignons om en zet het vuur wat lager. Kruid opnieuw met peper en zout. Laat de champignons niet te lang bakken, ze moeten binnenin lekker sappig blijven en bij voorkeur hun grootte behouden.

Sprenkel er enkele druppels citroensap overheen om de smaak op te peppen. Werk af met flink wat fijngesneden verse kruiden.

Schik de champignons op de toast. Serveer een frisse salade bij. 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.