Soep van spliterwten met gekookte ham en broodkorstjes

Soupe
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Spliterwten met ham is een klassieke combinatie die niet mis kan gaan. Deze spliterwtensoep smaakt heerlijk op een wat koudere dag.

Ingrediënten

  • 3 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (100 g)
  • 0,5 l runderbouillon
  • 250 g spliterwten
  • 2 uien
  • een halve wortel
  • 1 wit van prei
  • 4 sneden oudbakken brood, zonder korsten
  • 80 g boter
  • peper en zout

Recept

Zet een pot op het vuur met de runderbouillon en 0,5l water. Kook de spliterwten gedurende 1 uur. 

Maak daarna de wortel, prei en uien schoon en snijd ze fijn. Stoof de groenten in de helft van de boter en voeg er de erwten en het kookvocht bij. Laat alles een half uurtje koken.

Mix alles zorgvuldig, haal door een zeef en breng op smaak met zout en peper.

Voor de croutons maak je dobbelsteentjes van het brood. Bak deze in de resterende boter.

Snijd de ham in snippers en voeg deze bij de soep. Strooi er net voor het serveren de croutons op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.