Soep van spliterwten met gekookte ham en broodkorstjes

4
20
  • 3 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (100 g)
  • 0,5 l runderbouillon
  • 250 g spliterwten
  • 2 uien
  • een halve wortel
  • 1 wit van prei
  • 4 sneden oudbakken brood, zonder korsten
  • 80 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding: de spliterwten 1 uur koken in de runderbouillon en 0,5 l extra water.

De spliterwten zijn ondertussen gekookt. Maak de wortel, prei en uien schoon en snijd ze fijn.

Stoof de groenten in de helft van de boter en voeg er de erwten en het kookvocht bij. Laat alles een half uurtje koken.

Mix alles zorgvuldig, haal door een zeef en breng op smaak met zout en peper.

Voor de croutons: maak dobbelsteentjes van het brood en bak in de resterende boter.

Snijd de ham in snippers en voeg deze bij de soep. Strooi er net voor het serveren de croutons op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.