
Soep van spliterwten met gekookte ham en broodkorstjes
Spliterwten met ham is een klassieke combinatie die niet mis kan gaan. Deze spliterwtensoep smaakt heerlijk op een wat koudere dag.
Recept
Zet een pot op het vuur met de runderbouillon en 0,5l water. Kook de spliterwten gedurende 1 uur.
Maak daarna de wortel, prei en uien schoon en snijd ze fijn. Stoof de groenten in de helft van de boter en voeg er de erwten en het kookvocht bij. Laat alles een half uurtje koken.
Mix alles zorgvuldig, haal door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
Voor de croutons maak je dobbelsteentjes van het brood. Bak deze in de resterende boter.
Snijd de ham in snippers en voeg deze bij de soep. Strooi er net voor het serveren de croutons op.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.