Mocktail "Rose Iced Tea"

Dranken
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 2 tl groene earl grey thee
  • 1 tl gedroogde lavendel
  • 2 el vanillesuiker of vanille-extract
  • 2 tl rozenwater
  • 1l water
  • 300 ml melk
  • enkele rozenblaadjes
  • crushed ice

Overige benodigdheden:

  • melkschuimer

Recept

Verhit het water in een kookpot en laat het net niet koken. Zet het vuur af en voeg de thee, de lavendel en de vanille toe. Laat dit een 3 à 5-tal minuutjes trekken naar smaak en zeef het daarna. De thee mag nu afkoelen in de koelkast. Wanneer het afgekoeld is, voeg je het rozenwater toe.​

De mocktail serveren doe je als volgt:

Vul elk glas met 2 scheppen crushed ice en voeg de thee toe. Klop de melk op met een melkschuimer en schep deze op de thee. Garneer met enkele rozenblaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.