Mocktail "Rose Iced Tea"

4
15

Deze heerlijke mocktail werd ontwikkeld in samenwerking met The Mocktailclub.

  • 2 tl groene earl grey thee
  • 1 tl gedroogde lavendel
  • 2 el vanillesuiker of vanille-extract
  • 2 tl rozenwater
  • 1l water
  • 300 ml melk
  • enkele rozenblaadjes
  • crushed ice

Overige benodigdheden:

  • melkschuimer

Verhit het water in een kookpot en laat het net niet koken. Zet het vuur af en voeg de thee, de lavendel en de vanille toe. Laat dit een 3 à 5-tal minuutjes trekken naar smaak en zeef het daarna. De thee mag nu afkoelen in de koelkast. Wanneer het afgekoeld is, voeg je het rozenwater toe.​

De mocktail serveren doe je als volgt:

Vul elk glas met 2 scheppen crushed ice en voeg de thee toe. Klop de melk op met een melkschuimer en schep deze op de thee. Garneer met enkele rozenblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.