Kersen-framboos sgroppino

2
10

Sgroppino is een drankje met ijs dat je als tussen- of nagerecht serveert. In Italië zijn ze er dol op maar met zomers fruit van bij ons geef je hem een Belgische twist.

  • 2 bollen sorbetijs van framboos
  • 80 g verse, ontpitte kersen + extra om af te werken
  • 3 el wodka
  • 200 ml rosé prosecco

Mix de kersen glad, haal door een zeef en pers met de bolle kant van een lepel het resterende sap eruit.
Doe het sorbetijs met de wodka, prosecco en het kersensap in een blender en mix schuimig.

Schenk de sgroppino in champagneglazen en werk af met een kers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.