In boter gebakken zeeduivelfilet, gnocchi, pompelmoes en romeinse sla

6
(120) 20
  • 1 zeeduivelfilet van 1 kg
  • 20 g salt flakes (zeezout vlokken)
  • 200 g boter
  • 3 lente-ui fijngesneden
  • 2x rode pompelmoes in partjes gesneden
  • 2 kg rijpe tomaten
  • ½ bol look
  • 1 blad laurier
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tak tijm
  • 10 g zout
  • 1 milde chili
  • 1 kg geschilde vastkokende aardappel
  • 100 g aardappelzetmeel
  • 2 teentjes look
  • 3 kroppen romeinse sla
  • gezouten boter
  • 50 g Parmezaanse kaas in schilfers

Zeeduivel in bruine boter


Laat de boter bruinen in een warme pan. Kleur de zeeduivelfilet langs elke zijde in de bruine boter met de salt flakes. Gaar nog 10 minuten in een
voorverwarmde oven op 150°C, haal uit en laat 10 minuten rusten. Net voor het dresseren de bruine boter afwerken met de lente-ui en pompelmoes.

Romesco-saus

Verspreid alle aromaten over de bodem van een vuurvaste schaal. Schik de tomaten erop, zo dicht mogelijk tegen elkaar. Plaats de schaal 2 uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Mix daarna alles fijn en druk de saus door een fijne zeef.

Gnocchi

Kook de aardappelen gaar in gezouten water met de look, giet af laat goed drogen op het vuur. Voeg het aardappelzetmeel toe en klop alles glad met de vlinder in een keukenrobot. Draai bolletjes van de aardappelmassa. Kook ze vlak voor het serveren 1 minuut in gezouten water en haal ze door de bakjus van de zeeduivel.

Romeinse sla

Snijd de sla in twee en bak ze rustig aan op de snijkant, in gezouten boter.

Afwerking

Leg de romeinse sla op het bord met de aangebakken snijkant naar boven. Versnijd de zeeduivelfilet en schik deze tegen de sla. Haal de gnocchi door de bakjus en schik rondom op het bord. Werk af met de romesco-saus en parmezaanschilfers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.