Gegrilde steak met romescosaus en gepofte krieltjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Gegrilde steak mag niet ontbreken op een heerlijke BBQ-avond. Serveer met een fris maar pittig sausje van paprika. De gepofte krieltjes maken dit hoofdgerecht helemaal af.

Ingrediënten

  • 4 steaks
  • 700 g krieltjes
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • blaadje laurier
  • ½ citroen
  • 80 g veldsla
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • handvol verse oregano
  • olijfolie
  • peper en grof zeezout

Romescosaus

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl zoet paprikapoeder
  • 80 g amandelen, geroosterd
  • 2 el rode wijnazijn

Recept

Maak de krieltjes:

Kook de krieltjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

Leg ze op een stuk aluminiumfolie, bedruppel met olijfolie en bestrooi met zout. Leg er de rozemarijn, tijm, laurier en de halve citroen bij en vouw het folie goed dicht. Leg het pakketje op het barbecuerooster en laat 20 minuten garen.

Maak de romescosaus:

Leg de puntpaprika’s en de chilipeper op het barbecuerooster en blaker het vel zwart. Laat afkoelen en verwijder het vel.

Doe alles in een blender, voeg de look, amandelen, azijn en paprikapoeder toe en mix fijn. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.

Maak het vlees:

Kruid de steaks met het komijnpoeder, oregano, peper en zout. Besmeer met olijfolie en gril ze 3 minuten langs elke kant op de barbecue.

Laat ze daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi met de verse oregano.

Afwerken:

Serveer de steaks met de romescosaus, de gepofte krieltjes en de veldsla.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.