Croque de luxe

Claudia Allemeersch
4
  • 1 klein melkbroodje (koekenbroodje)
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 20 g avrugakaviaar (is imitatiekaviaar, lompviseitjes kan ook)
  • 1/2 citroen
  • 50 g brie, goed rijp
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 pakketje waterkers
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 30 g zachte boter

Was de citroen en rasp de schil. Zorg dat je geen bittere witte schil raspt, enkel de gele.

Snijd het brood met de hand in sneden (die zijn op die manier iets dikker). Snijd de korsten eraf en zorg ervoor dat je een mooi vierkant bekomt.

Smeer de buitenkant van het brood in met zachte boter (zeer fijn). Beleg met een sneetje gerookte zalm. Leg daarop een el avrugakaviaar. Rasp hierover wat citroenschil.

Snijd de bieslook zeer fijn en strooi over de zalm. Schik daarop een stuk kaas (met korst) en eindig met opnieuw een stuk brood.

Plaats de croque in een oven van 200°C tot je een goudbruin korstje bekomt.

Maak de waterkers schoon en werk af met olijfolie, wat sap van de citroen, peper en zout.

Schik de salade op een bordje en leg hierop de croque.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.