Cinnamon roll

6
(10) 20
  • 1 blikje croissantdeeg voor 6 grote croissants
  • 50 g zachte boter
  • enkele koffielepels suiker
  • een snuifje kaneel
  • optioneel: noten en rozijnen voor de afwerking

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het croissantdeeg uit over een snijplank en duw de gaatjes een beetje dicht met je vingers.

Meng in een kom de boter met een paar koffielepels suiker en wat kaneel. Smeer dit uit over het croissantdeeg. Snijd het croissantdeeg vervolgens in ongeveer 3 à 4 stroken.

Rol de eerste strook op. Rol hier de tweede strook omheen, rol daar weer de volgende strook omheen en ga zo door totdat je croissantdeeg op is.

Leg de grote kaneelrol in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Werk eventueel af met wat gehakte noten en rozijnen.

Snijd een puntje uit de kaneelrol en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.