Bouillon van zwemkrabben met noedels, garnalen en paksoi

FoodpairingFoodpairing
4
  • 1 kg zwemkrabben
  • 135 g wortel, grof versneden
  • 70 g selder, grof versneden
  • 50 g sjalot, grof versneden
  • 85 g prei, grof versneden
  • 10 g knoflook, geplet
  • 5 g gember, grof versneden
  • 2 g chilipeper, grof versneden
  • 400 g tomaat, grof versneden
  • 4 blaadjes kaffir
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 3 l water
  • 100 g ramen (Japanse noedels)
  • ¼  paksoi, fijngesneden of 8 mini-paksoi
  • 2 pijpajuin, fijngesneden
  • 1 koffielepel koriander, fijngesneden
  • 75 g grijze garnalen, gepeld
  • 4 plakjes gember, in reepjes gesneden
  • vissaus, naar smaak
  • 1 limoen
  • olijfolie om te bakken
  • peper en zout

 

In Noordzeekrab vinden we een reeks aroma’s die ruiken naar kokosnoot en perzik. Krab past dus goed bij kokosnoot en perzik, maar ook bij abrikoos, nectarine, mango, passievrucht, ananas, duindoornbes.

Was de zwemkrabben. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Doe de zwemkrabben  bij de hete olijfolie en bak. Haal uit de pot en snijd de krabben middendoor.

Doe in dezelfde pot opnieuw een flinke scheut olijfolie. Doe er de wortel, selder, sjalot, prei, knoflook, gember en chilipeper bij. Bak. Voeg de tomaten, kaffirblaadjes, tijm, laurier en gehakte krabben bij. Bak kort. Bevochtig met het water. Roer alles om en breng aan de kook. Laat minsten 1 uur op een zacht vuur sudderen. Zeef.

Kook de ramen beetgaar in kokend, licht gezouten water. Spoel onder koud water.

Verdeel over de soepkommen.

Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de paksoi toe en bak. Smaak af. Verdeel over de ramen. Verdeel achtereen volgens de pijpajuin, koriander, gember en garnalen over de kommen.

Breng de gewenste hoeveelheid van de bouillon aan de kook. Voeg vissaus en limoensap naar smaak toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Verdeel over de kommen en serveer onmiddellijk.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.