Yoghurt

Yoghurt

Yoghurt is een gefermenteerd melkproduct dat verkregen wordt door de inwerking van melkzuurbacteriën (Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus). Om van yoghurt te kunnen spreken, moeten de melkzuurbacteriën tot op het moment van de consumptie in aanzienlijke hoeveelheden aanwezig zijn.

Afhankelijk van de melk die is gebruikt, bestaat yoghurt in een volle, halfvolle en magere versie:

  • volle yoghurt bevat minimum 3% vet,
  • halfvolle yoghurt bevat 1 tot 3% vet en
  • magere yoghurt mag de 1% niet overschrijden.

Naarmate er suiker, aroma's en smaakstoffen of fruit toegevoegd worden, is er nog een onderscheid tussen natuuryoghurt, fantasieyoghurt en fruityoghurt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.