Val-Dieu Maquée de campagne

Een traditionele verse kaas in de vorm gegoten met een pollepel".

Zijn frisse en zachte smaak komt van de melk afkomstig van de weiden van het Land van Herve. Na een trage rijping van 24 uur wordt de wrongel voorzichtig met een grote soeplepel in een "prihel" gegoten, de typische traditionele geperforeerde vorm van het Land van Herve. Deze eeuwenoude manier van uitlekken verleent aan de maquée de campagne zijn bijzondere textuur en zachtheid. De kaas wordt vervolgens ontvormd en verpakt in perkament vooraleer hij in de pot wordt gedaan. De vloeistof in de pot is de wei van de kaas die op een natuurlijke manier blijft uitlekken.

Val-Dieu Maquée de campagne
Verse kaas
fris en melkzuuraroma
Luik
Naam kaasmakerij
Herve Société S.A.
Streekbeschrijving
Herve, in het hartje van het Land van Herve
Uiterlijk
wit
Versnijding
heel smeuïg
Geur
heel fris, melkzuuraroma
Bewaring
<7°C

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.