Pas de Bleu

Pittige blauwschimmelkaas uit rauwe, biologische koemelk.

Pas de Bleu
uitgesproken blauwschimmel, complexe balans bitterzoet
Naam kaasmakerij
Het Hinkelspel cvba
Streekbeschrijving
melk uit de Westhoek, verwerkt in Gent
Uiterlijk
sterk dooraderde kaas met grijswitte korst, cilindervormig - 2 kg of 0,85 kg
Doorsnede
14 cm of 11 cm
Versnijding
in porties
Geur
authentieke wijn/kaaskelder
Vetgehalte
32%
Bewaring
in frigo, beschermen tegen uitdrogen, op tijd uithalen
Dranken
zoete witte wijn (Sauternes), sherry oloroso, zoete versterkte rode wijn (Maury, Banyuls)
Tip
kaasplank, dessert, culinaire bereidingen

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.