Orvalkaas

De vervaardiging van de trappistenkaas van Orval vindt plaats onder toezicht van de monastieke gemeenschap van de Abdij.

Gemaakt van gepasteuriseerde volle melk uit de Gaumestreek. Orvalkaas is een zachte romige kaas met een pittige smaak.

 

 

Orvalkaas
Streekbeschrijving
trappistenkaas uit de Gaumestreek
Uiterlijk
kaas met een natuurlijke, oranje gewassen korst, rechthoekig van vorm
Doorsnede
240 x 140 x 70 mm
Versnijding
in plakken of in dobbelsteentjes
Geur
yoghurtaroma met lichte melkaspecten
Vetgehalte
30%
Calorieën
360 kcal
Bewaring
4-6 °C
Dranken
een Orval, een droge witte wijn uit de Bourgogne of van de Côtes du Jura. Rode wijn : Bourgueil of St. Emilion.
Tip
geserveerd met quiche, omelet en salades, kaaskroketten, kaasplateau met vers fruit of voor een avondje racletten

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.