Orvalkaas

De bereiding en rijping van de trappistenkaas Orval vinden plaats onder toezicht van de monniken van Orval in de Abdij.

Gemaakt van gepasteuriseerde volle melk uit de Gaumestreek. Orvalkaas is een zachte romige kaas met een pittige smaak.

Orvalkaas
Streekbeschrijving
trappistenkaas uit de Gaumestreek
Uiterlijk
kaas met een natuurlijke, oranje gewassen korst, rechthoekig van vorm
Doorsnede
240 x 140 x 70 mm
Versnijding
in plakken of in dobbelsteentjes
Geur
yoghurtaroma met lichte melkaspecten
Vetgehalte
30%
Calorieën
360 kcal
Bewaring
4-6 °C
Dranken
een Orval, een droge witte wijn uit de Bourgogne of van de Côtes du Jura. Rode wijn : Bourgueil of St. Emilion.
Tip
geserveerd met quiche, omelet en salades, kaaskroketten, kaasplateau met vers fruit of voor een avondje racletten

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.