Brugge kaas gerijpt in Rodenbach

De Brugge Bierkaas verenigt als enige in zijn soort twee culinaire toppers: kaas en bier.

In samenwerking met de brouwerij Rodenbach, werd uiteindelijk een kaas ontwikkeld waarbij het smakenpallet perfect juist zit. Het resultaat is een op en top West-Vlaamse specialiteit waarbij twee West-Vlaamse pijlers: Brugge kaas en oud-bruin bier (historisch gezien het meest typische bier van West-Vlaanderen), samengebracht worden. 
Deze ambachtelijke Brugge kaas is gerijpt in Rodenbach (recent erkend als West-Vlaamse streekspecialiteit) en bekomt zo zijn unieke smaak. Het zurige van het bier vermengt zich op sublieme wijze via de korst met het romig-pikante van de kaas. Uiteindelijk wordt een echte biersmaak bekomen en een typische geur die herkenbaar is voor elke bierliefhebber.

Brugge kaas gerijpt in Rodenbach
verfijnde biersmaak
Naam kaasmakerij
Belgomilk
Streekbeschrijving
Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen
Uiterlijk
ronde ton-achtige vorm en een grijsbruine natuurkorst
Doorsnede
smedig met typische ronde ogen
Versnijding
ideale kaas voor op de kaasplank
Geur
typische geur bierkaas
Vetgehalte
26,9%
Calorieën
335 kcal
Bewaring
max. bij 7°C
Dranken
Bij het aperitief combineert u hem het best met Rodenbachbier of een ander bier van spontane gisting zoals een ambachtelijke kriek of geuze. Ook de combinatie met een klassieke pils, een droge witte wijn of een droge sherry is lekker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.