Bio is...
Productinformatie

Bioweek: ontdek waarom bio zo bijzonder is

De Bioweek is terug! Lees hier waarom kiezen voor bio een goed idee is.

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
Bioveeteler Johan
Verhaal

Op bezoek bij Hierford: “Veeteelt en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

Bioveeteler Johan wil de natuur zo dicht mogelijk bij zijn runderen brengen. Hoe hij dat doet?

Lees meer
Ben Muyshondt
Verhaal

Op bezoek bij Pomuni: “We mogen in Vlaanderen trots zijn op onze aardappelen.”

Bij Pomuni verwerken ze jaarlijks 200.000 ton aardappelen. Kijk mee achter de schermen van het bedrijf.

Lees meer
7 gevulde aardappelen liggen op een zwarte vuurvaste pan, ze zijn gevuld met aardappelkruim, kaas en spekblokjes. Er ligt een handdoek achteraan in beeld en een slaatje met tomaatjes.
Kooktips

Aardappelen op de bbq? Tast toe!

Of je ze nu klaarmaakt op de barbecue of serveert als bijgerecht: aardappelen passen altijd!

Lees meer
Bio-Planet rayon
Verhaal

Op bezoek bij Bio-Planet: “Bio, da's het voedsel van de toekomst.”

Bij biosupermarkt Bio-Planet zetten ze volop in op lokaal en seizoensgebondenheid. Lees hier waarom.

Lees meer
Jef Dries, mooiste bio kippenweide.

Bioboer Jef heeft de mooiste biologische kippenweide van Vlaanderen

De mooiste biologische kippenweide vind je in Weelde, bij pluimveehouder Jef Dries. Wat maakt zijn weide zo bijzonder?

Lees meer
Pajots GranenNetwerk van brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen, 100% lokale en biologische geuze en lambiek

Brouwerij 3 Fonteinen is de winnaar van de BioVLAM 2022. Ontdek hoe ze hun 100% Belgisch biobier brouwen.

Lees meer
3 gepofte aardappelen met pesto, erwtjes en rucola liggen in een witte ovenschaal. De vrouw wil de ovenschaal plaatsen op tafel.
Voedingsinformatie

Waarom aardappelen passen in een gezonde voeding

Aardappelen liggen af en toe onder vuur. En dat is onterecht. Ze verdienen een plaats op een gezond bord.

Lees meer
Tomatenteler Philip Vermeulen

Biotomatenteler Philip: “Smaak en kwaliteit staan op de eerste plaats”

Philip staat op en gaat slapen met zijn plantjes. We nemen je mee naar het paradijs voor elke tomatenliefhebber.

Lees meer
Varkenshaasje in yoghurt met lauwwarme aardappelsalade

Zo maak je aardappelen zomer-proof: tips voor een koelere versie

Aardappelen kan je jaarrond eten. Ontdek hier tips voor een zomerse versie van de aardappel.

Lees meer
varkenshouder Wim Haeck

Biovarkenskweker BioVar.be: “Respect voor het dier en het milieu vormen de basis.”

Maak kennis met varkenshouder Wim en kijk mee achter de schermen van z’n bedrijf.

Lees meer
Boeuf bourguignon
Kooktips

Aardappelen koken: tips voor een perfect resultaat

Hoelang moeten aardappelen koken? Kan je aardappelen koken in de microgolfoven? 

Lees meer
Forestree

Forestree: van thesis tot bioboerderij

Deze kleinschalige gemengde bioboerderij werkt volgens de principes van de agro-ecologie. Ontdek hier Kathy’s verhaal.

Lees meer
Hinkelspel - biologische kaasmakerij

Op bezoek bij biologische kaasmakerij Het Hinkelspel: "Onze kazen krijgen alle rust om te rijpen”

Het Hinkelspel maakt hun kazen op basis van rauwe biologische koemelk, maar biedt ook kazen op basis van geitenmelk aan. ...

Lees meer